Om Buffalo

Om Buffalo Squares

Idén till en squaredansklubb för ungdomar började diskuteras i början av nittiotalet. Ett gäng från Södertälje började arrangera ungdomsdanser, men efter tredje året tröttnade eldsjälarna från Södertälje & då såg den traditionsenliga ungdomsdansen ut att försvinna.

För att förhindra detta tog ett nytt gäng (bl a Erika Johansson, Stefan Sidholm & Bosse Wallin) initiativ, skrev stadgar & bildade Buffalo Squares. Bosse Wallin blev 1994 klubbens första ordförande. Tack vare detta kunde den hotade ungdomsdansen fortleva. På hösten samma år anordnade Buffalo Squares sin första ungdomsdans. Första dansen var i Skolsta utanför Enköping. Tanken var att ungdomsdansen skulle flytta runt på olika orter i Sverige men p.g.a. att det inte fanns någon som ville ta på sig ansvaret har danserna arrangerats efter var det funnits lämpliga lokaler i kombination med arbetsvilliga klubbmedlemmar. Så här långt har Buffalo Squares haft sina danser på följande orter:

Är under uppdatering!!!

Bålsta, Stockholm x4
Böda, Öland x1
Fornåsa x2
Jönköping x1
Gränna x1
Hultsfred x1
Korsberga, Vetlanda x6
Kyrkbytorget, Göteborg x4
Mariastaden, Helsingborg x1
Mölndal x1
Råön x2
Roasjö, Borås x1
Sandared, Borås x5
Skolsta Enköping x3
Svartå x1
Oxelösund x1
Uppsala x1
Ängelholm x6
Linköping x1

Har du tips eller önskemål om vart vi kan anordna våra ungdomsdanser? Tipsa gärna oss i styrelsen så kollar vi upp det. Det är vissa generella krav som vi har på lokalen som du kan läsa om här. (öppnas i en ny flik)

SquareUp!
Under årsmötet 2013 framfördes idén till en Intensivkurs i squaredans för ungdomar. Tanken var att nå ut till nya ungdomar och lära sig Basic på en helg tillsammans med våra medlemmar. Det skapades en kommitté vars uppgift var att planera & organisera dessa kurser.

I Augusti 2015 hade vi vår första kurs i Göteborg & det kom 4 ungdomar, som tillsammans med änglande bufflar & Jon Hansell Nilsson som caller, framförde en lyckad helg!

Då detta blev ett lyckat koncept anordnade vi fler kurser med fler elever & fler änglar.